e-mail: info@bife.hu

Ajánlott hasznos oldalak


Van olyan oldal, amit szívesen ajánlasz a figyelmünkbe - esetleg látogatóink figyelmébe is?
Írd meg nekünk az info@bife.hu címre!

Emmaus Levelező Bibliaiskola

A BES Levelező Biblia iskolái nagyon sok helyen működnek együtt az Emmaus Bibliaiskola munkatársaival. A BES feladatlapok jórészt gyerekeknek és fiataloknak szólnak, az Emmaus pedig inkább felnőtteknek szóló feladatlapokkal rendelkezik. Az Emmaus Levelező Bibliaiskola egy felekezetektől független nemzetközi szervezet, amit azért hoztak létre, hogy támogassa az Isten Igéjének szisztematikus tanulmányozását. Az összes kontinensen, 110 országban működik, és 90 nyelven vannak feladatlapjaik - angol nyelvű honlap. A magyar nyelvű - független - oldal itt érhető el!

FreeBibleImages - ingyenesen letölthető képek bibliai történetekről

Különböző stílusban készült képek (rajzok), amik segítenek a történetek vizualizálásában a tanítás során. Egy-egy történethez több kép is van, ezek ingyenesen letölthetőek és használhatók.

A Biblia gyermekeknek

Ez egy olyan honlap, ahol bibliai történetek találsz gyermekek számára egyszerű szavakkal elmondva és nagyon sok képpel illusztrálva.Olyan tanítók számára, akik csoportosan foglalkoznak a Bibliai Felfedező kitöltésével, hasznos segédanyag is lehet.

Online Biblia - Új fordítás

Egy nagyon hasznos oldal, főleg amennyiben nincs saját Bibliád. Az interneten több lapon is található teljes Biblia, ebből a feladatlapokban általunk is használt Magyar Bibliatársulat által lefordított Biblia teljes szövegét ezen az oldalon megtalálod.

Online Biblia - Károli fordítás

Előzőhöz hasonló célú, de a Károli fordítású Bibliát tartalmazó honlap.

Válaszok bibliai kérdésekre (got questions)

"A Biblia tudja a választ! Mi megtaláljuk neked!" Praktikus és teológiai kérdésekre adott válaszokat találsz, ha tudsz angolul, akkor a saját kérdésedet is megfogalmazhatod és elküldheted nekik.

Válaszok az élet nagy kérdéseire - Everystudent (magyar oldal!)

Az everystudent.hu egy olyan hely, ahol senki sem nevet ki, ha kérdéseid vannak az életről, vagy arról, hogy milyen lehet megismerni Istent.
A weboldalon cikkeket, igaz történeteket, illetve kérdéseket és válaszokat találsz Istennel kapcsolatban. Bármilyen kérdésed van, nyugodtan megírhatod nekik! Ezt a weboldalt a FÉK - Fiatalok az Élet Küszöbén - üzemelteti, ami egy "felekezetek közötti" keresztény szervezet. Főleg fiataloknak ajánljuk!

Bibliatanítás.org

Egy honlap azoknak, akik szeretik Isten igéjét, annak szépségeit, és szeretnék mélységeit bejárni, akik szeretnék bibliatanulmányaikban látókörüket kibővíteni és mások teológiai látásait kritikusan megismerni. A honlapon igemagyarázatok és különböző bibliai témákról áttekintések találhatók inkább felnőttek számára.